magnesium_1140x600.jpg

Magnesium

Et av de viktigste mineralene i kroppen er magnesium, som bidrar til både normal muskelfunksjon og normal funksjon av nervesystemet.

Deltar i funksjonen til over 300 enzymer

Magnesium er blant de viktigste av kroppens mineraler. Kroppens innhold av magnesium er ca. 25 gram. Mer enn halvparten finnes i våre bein og tenner, resten i våre celler. Magnesium er viktig for funksjonen til over 300 enzymer i kroppen.

Magnesium bidrar til musklenes normale funksjon

For hver bevegelse vi utfører er magnesium nødvendig da det bidrar til både normal muskelfunksjon og normal funksjon av nervesystemet. Mekanismen bak effekten er at magnesium bidrar til den elektriske spenningsforskjellen i cellemembranene i muskel- og nerveceller. Spenningsforskjellen styrer den såkalte "muskeldilatasjonen", dvs. musklenes evne til å slappe av.

Magnesium bidrar til å opprettholde normal beinmasse

I både bein og tenner er magnesium en byggestein. Omtrent 55-60% av kroppens magnesium finnes i skjelettet. Ved magnesiummangel henter kroppen i noen tilfeller magnesium fra beinene, derfor er det viktig å få nok magnesium, da det bidrar til å opprettholde normale bein og normale tenner.

Magnesium har også andre viktige funksjoner i kroppen:

  • Magnesium bidrar til elektrolyttbalansen
  • Magnesium bidrar til normal energigivende metabolisme
  • Magnesium bidrar til normal funksjon av nervesystemet
  • Magnesium bidrar til normal muskelfunksjon
  • Magnesium bidrar til normal proteinsyntese
  • Magnesium bidrar til normal psykologisk funksjon
  • Magnesium spiller en rolle i prosessen med celledeling

Kilder til magnesium

Det er magnesium i mange forskjellige matvarer, spesielt i kornmat og i grønnsaker. Belgfrukter, nøtter, bananer, kaffe, mørk sjokolade, grønne bladgrønnsaker og meieriprodukter. Viktige kilder til magnesium er også kjøtt, sjømat, poteter og fisk.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi respekterer personvernet ditt og deler aldri informasjonen din. Les mer her.

Vi respekterer personvernet ditt og deler aldri informasjonen din. Les mer her.