dha_1140x600.jpg

DHA

DHA er en essensiell omega-3 fettsyre som bidrar til å opprettholde normal hjernefunksjon og syn. Kroppene våre er avhengige av den essensielle fettsyren Omega 3. Nyere forskning viser at DHA spesielt er viktig for opprettholdelse av normal hjernefunksjon og syn*.

Om DHA

DHA er en essensiell fettsyre som er nødvendig for optimal funksjon av kroppen. DHA er dominerende blant fettsyrer i de fleste vitale organer, og er i utgangspunktet den eneste fettsyren i hjernen, øyet og nervesystemet.

Dette gjør DHA for kroppen

Når DHA inntas, gjenkjennes det av kroppens celler og brukes til sentrale funksjoner i kroppen.

Viktig for hjernen

Hjernen er kroppens mest fettrike organ. DHA-innholdet er 11 prosent av alle fettsyrer. Fettsyrer er involvert i en rekke prosesser i hjernen. Studier tyder på at DHA er viktig for struktur og signaloverføring i hjernen. Derfor bidrar DHA til å opprettholde normal hjernefunksjon som læring og hukommelse*.

Viktig for hjertet

Fettsyrene er byggesteinene i kroppens celleoverflate. Mye umettet fett i form av Omega 3-fettsyrer holder celleoverflaten myk og smidig. Dette er en av flere grunner til at DHA bidrar til normal funksjon av hjertet*.

DHA og synet

Så mye som 9 prosent av fettsyrene som finnes i øyets netthinne er av typen DHA. DHA er viktig for fotoreseptorenes funksjon, og et inntak på 250 mg DHA daglig bidrar til å opprettholde normalt syn*.

DHA i kostholdet

Omega 3 fra planteriket kommer i form av den korte ALA-fettsyren og må omdannes til de lange EPA-fettsyrene og videre til DHA før kroppen kan assimilere den. Menneskekroppen  omdanner trolig ikke ALA til DHA på en spesielt effektiv måte. Derfor må vi spise betydelig mer av planteoljer enn av fiskeoljer for å oppnå samme nivå av omega-3 fettsyren DHA i kroppen.
 
Det er derfor viktig å få i seg de lange omega 3-fettsyrene gjennom maten. DHA finnes i fet fisk som laks, sild og makrell.
 
*Den gunstige effekten oppnås med et daglig inntak på 250 mg.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi respekterer personvernet ditt og deler aldri informasjonen din. Les mer her.

Vi respekterer personvernet ditt og deler aldri informasjonen din. Les mer her.