blogg_salmonplate_1140x600.jpg

Helsedirektoratet anbefaler omega-3

Helsedirektoratet anbefaler oss å spise fisk til middag to til tre ganger i uken og gjerne bruke fisk som pålegg. Dette tilsvarer totalt 300-450 gram ren fisk i uken, hvorav minst 200 gram bør være fet fisk som laks, ørret, makrell eller sild. Om du ikke spiser fet fisk eller spiser lite fet fisk, anbefaler vi et daglig tilskudd av omega-3 fra fiskeolje

Hvorfor skal du spise omega-3?

Det er gjort over 10 000 vitenskapelige studier på effekten av omega-3. De fleste er positive, og viser en klar sammenheng mellom inntak av omega-3 fettsyrene EPA og DHA og opprettholdelsen av god hjerte, hjerne og øyehelse.

Helsemyndighetene i Norge har foreløpig ikke en egen anbefaling på inntak av marint omega-3, men anbefaler at totalt omega-3 (plante omega-3 + marint omega-3) bør utgjøre 1 energiprosent i kostholdet.

European Food Safety Authority (EFSA) har fastsatt retningslinjer for hvilke mengder av omega-3 fettsyrene EPA og DHA du må spise daglig for å oppnå positiv helse-effekt. For friske personer er dette 250 mg EPA og/eller 250 mg DHA, som utgjør cirka 0,1 energiprosent. Dette er nå godkjent som helsepåstander for omega-3 i EU:

Omega-3 fettsyrene EPA og DHA bidrar til å opprettholde hjertets normalfunksjon. Positiv helseeffekt oppnås ved daglig inntak av 250 mg EPA og DHA.

Omega-3 fettsyren DHA bidrar til å opprettholde hjernens og synets normalfunksjon. Positiv helseeffekt oppnås ved daglig inntak av 250 mg DHA.

I tillegg har både World Health Organization (WHO) og Nordic Nutrition Recommendations (NNR) har inkludert omega-3 fettsyrer i sine næringsstoffanbefalinger.

Matvarekilder

Sjømat er en viktig bestanddel i et variert kosthold, i tillegg til at regelmessig inntak av omega-3 fettsyrene EPA og DHA fra sjømat har dokumentert helseeffekt på hjerte, hjerne og syn.

I fet fisk som laks, ørret, makrell og sild finner du det sunne fettet i selve fiskekjøttet og under skinnet. Magrere fiskekjøtt som torsk og sei inneholder mindre fett, disse fiskeslagene lagrer nemlig fettet sitt i leveren.

Spiser du 2 kapsler Vesterålen's Omega-3 per dag får du i deg 348 mg EPA og 250 mg DHA, i tillegg til det du får i deg gjennom maten du spiser.

Helsedirektoratet anbefaler oss å spise fisk til middag to til tre ganger i uken og gjerne bruke fisk som pålegg. Dette tilsvarer totalt 300-450 gram ren fisk i uken, hvorav minst 200 gram bør være fet fisk som laks, ørret, makrell eller sild. Om du ikke spiser fet fisk eller spiser lite fet fisk, anbefaler Vesterålens Naturprodukter et daglig tilskudd av omega-3 fra fiskeolje.

Omega-3

  • Kun to små kapsler av Vesterålen's Omega-3 for daglig inntak av de essensielle fettsyrene EPA og DHA
  • Godt for hjerte, hjerne og syn*.
  • Tilsatt vitamin D som bidrar til immunforsvarets normale funksjon
  • Tilsatt vitamin E som beskytter cellene i kroppen mot oksidativt stress.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi respekterer personvernet ditt og deler aldri informasjonen din. Les mer her.

Vi respekterer personvernet ditt og deler aldri informasjonen din. Les mer her.