blogg_seniorcouple_1140x600.jpg

Omega-3 er alltid en god idé!

At hva du spiser og drikker påvirker helsen din er vel de færreste i tvil om. Å forstå hvorfor omega-3 alltid er en god idé er et viktig steg i å ta vare på hjertet ditt. Her kommer 5 fakta om de sunne fettsyrene!

FAKTA: Enkelte typer fett er sunt!

Du hører sikker ofte at vi spiser alt for mye fet mat, men mange av oss, både i Europa og Nord-Amerika får ikke i oss nok sunt fett. Å spise nok av de sunne omega-3 fettsyrene er viktig for din hjertehelse.

FAKTA: Det finnes flere forskjellige typer omega-3

Du har garantert fått med deg at omega-3 er sunt. Men visste du at det finnes flere forskjellige typer omega-3? De 3 viktigste typene er EPA, DHA og ALA. ALA stammer fra planteriket, og du finner det blant annet i lin- og chiafrø. EPA og DHA får du hovedsakelig fra fet fisk og annen sjømat.

FAKTA: Omega-3 bidrar til et sunt hjerte

Kroppen din kan produsere litt av de langkjedede fettsyrene EPA og DHA dersom du spiser ALA, men kun i begrensede mengder. Derfor bør du også tilføre kroppen ekstra EPA og DHA fra fisk og sjømat, eller et kosttilskudd. En jevn og trofast tilførsel av de sunne omega-3 fettsyrene gjennom kostholdet er godt for hjertet.

FAKTA: Å spise sjømat er ikke den eneste måten du kan få i deg omega-3

Dersom du ikke spiser fet fisk regelmessig kan du få i deg de sunne omega-3 fettsyrene gjennom å spise et kosttilskudd eller matvarer som er beriket med omega-3. I tillegg til omega-3 kapsler og tran finnes det brød, kaviar, leverpostei, smør, appelsinjuice og yoghurt som er tilsatt de sunne omega-3 fettsyrene. Sjekk etiketten, og vær sikker på at du velger et tilskudd eller matvarer som inneholder EPA og DHA.

FAKTA: Forskning viser at omega-3 er godt for hjerte, hjerne og syn

Omega-3 er et av de næringsstoffene det har blitt forsket mest på. Faktisk finnes det så mange som 27 000 publiserte studier om omega-3. Det er bred enighet om at de de langkjedede fettsyrene EPA og DHA er godt for hjerte, hjerne og syn.

  • Omega-3 fettsyrene EPA og DHA bidrar til å opprettholde hjertets normalfunksjon. Positiv helseeffekt oppnås ved daglig inntak av 250 mg EPA og DHA.
  • Omega-3 fettsyren DHA bidrar til å opprettholde hjernens og synets normalfunksjon. Positiv helseeffekt oppnås ved daglig inntak av 250 mg DHA.

Kilder: GOED Omega 3 European Food Safety Authority (EFSA)

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi respekterer personvernet ditt og deler aldri informasjonen din. Les mer her.

Vi respekterer personvernet ditt og deler aldri informasjonen din. Les mer her.