blogg_blueberry_1140x600.jpg

Derfor skal du spise blåbær!

Å spise blåbær regelmessig er bra for kroppen. Norske ernæringsspesialister har stemt frem blåbær som en av de fem sunneste matvarene du kan spise. Og det finnes ingen grunn til å bekymre seg når blåbærsesongen er over - fryste bær er et utmerket alternativ fordi de beholder sin næringsverdi.

Høyt innhold av flavonoider


Det lille blå bæret, som er ett av Norges vanligste bær som vokser vilt, inneholder mye C-vitamin og antioksidanter. Det finnes en rekke stoffer som betegnes som antioksidanter, og blåbær har høye nivåer av den typen som kalles flavonoider. I østen er grønn te blant de viktigste kildene til flavonoider i kosten.

Antocyaniner - fargestoffene som gjør at noen frukter og grønnsaker er blå, røde eller lilla - tilhører gruppen flavonoider. Innholdet av anocyaniner i blåbær er høyere enn i både jordbær, bringebær og tranebær. I kun 1 kapsel Argus blåbær får du 31 mg antocyaniner. 

Beskytter kroppens celler


Reaktive oksigenforbindelser, som frie radikaler, dannes hele tiden i vår kropp som et biprodukt når kroppen forbrenner oksygen. Når produksjonen av skadelige oksygenforbindelser blir høyere enn kroppen klarer å bryte ned på egen hånd, dannes oksidativt stess, som en form for skadlig oksidasjon.

Visse vitaminer og andre stoffer i maten kalles antioksidanter fordi de kan motvirke oksidativt stress på grunn av frie radikaler. Alle kroppsceller og organer må beskyttes fra skadelig oksidasjon. E-vitamin og selen er eksempler på slike stoffer.

For syn og immunforsvar


Idag finnes det også kosttilskudd som benytter seg av de nyttige stoffene som finnes i blåbær.

Argus fra Vesterålen's er et kosttilskudd med blåbærekstrakt i kombinasjon med lutein, sink og selen, vitamin A og vitamin E. Vitamin A, sink og selen bidrar til å opprettholde normalt syn og immunforsvarets normale funksjon. E-vitamin og selen beskytter cellene mot oksidativt stress.

Kilder:

  • Helsedirektoratet
  • Informasjonskontoret for frukt og grønnsaker
  • FHI - Folkehelseinstituttet
  • forskning.no

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi respekterer personvernet ditt og deler aldri informasjonen din. Les mer her.

Vi respekterer personvernet ditt og deler aldri informasjonen din. Les mer her.