Omega-3-index-kit_Hand_candles_1140x600.jpg

Hva er det ideelle omega-3 nivået?

Omega-3-indeksen kan nå enkelt måles hjemme. Testen analyseres av et uavhengig testlaboratorie, og resultatet sendes til din e-post.

Omega-3-fettsyrer og deres påvirkning på helsen har blitt forsket på i flere tiår. Det finnes allerede over 40 000 studier, og antallet øker stadig. Omega-3-fettsyrer har dokumentert effekt på flere kroppsfunksjoner.

Hvor mye omega-3 trenger du?
Studier har vist at essensielle fettsyrer er gunstige for kroppen. Langkjedede omega-3-fettsyrer, DHA og EPA, kan omdannes til mediatorer (eikosanoider) i kroppen. En tilstrekkelig mengde umettede fettsyrer i form av omega-3-fettsyrer DHA og EPA bidrar til hjertets normale funksjon. Omega-3 bidrar til normal hjertefunksjon når man inntar 250 mg EPA- og DHA-fettsyrer daglig. Omega-3-fettsyren DHA bidrar også til en normal hjernefunksjon og normalt syn. Den positive helseeffekten oppnås ved å innta 250 mg DHA-fettsyrer hver dag.

Omega-3-index-bar_1160x200.jpg

Det idelle nivået av omega-3 fettsyerer i blodet er 8-12%
Kroppen trives når den får næring hver dag. Det samme gjelder for fettsyrer som du får blant annet fra fet fisk. Det ideelle omega-3-nivået er 8-12%. For de fleste av oss ligger omega-3-nivået under det ideelle nivået. Å opprettholde et optimalt omega-3-nivå er viktig, og omega-3-indeks er et nyttig verktøy for å sjekke at man har nok omega -3 fettsyrer for å støtte vitale funksjoner.

Nivåene varierer mellom forskjellige individer, og kostholdet spiller en stor rolle. Gode kilder til omega-3-fettsyrer er fet fisk som laks, sild og makrell, samt nøtter og frø. Hvis du ikke spiser fet fisk 2-3 ganger i uken, kan det være at kroppen din ikke har tilstrekkelig med DHA- og EPA-fettsyrer. Dette kan du nå enkelt finne ut av ved å ta en test.

 

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Vi respekterer personvernet ditt og deler aldri informasjonen din. Les mer her.

Vi respekterer personvernet ditt og deler aldri informasjonen din. Les mer her.